Nursel’in Sarıyer Böreği

Merhabalar, Bugün Sosyete Kadınlar okurlarına kendime özgü sarıyer böreğimin tarifini sizler için paylaşacağım 🙂
(KESİNLİKLE MİDE YANMASI VEYA KAYNAMASI YAPMIYOR)
NURSEL’İN SARIYER BÖREĞİ:

Malzemeler;

-250 gram kıyma,
-1 kilogram soğan,
-6 adet yufka
-tuz,karabiber

İç Harç İçin;

-1 su bardağı süt,
-yarım su bardağı sıvı yağ,
-2 yumurta

YAPILIŞI ;

-Soğanları soy ve rondodan geçir.
Nurselin Sarıyer Böreği
-Tavada soğanlar suyunu çekene kadar bir müddet pişir.
Nurselin Sarıyer Böreği
-Sonra sıvı yağ koyup biraz kavur.
Nurselin Sarıyer Böreği
-Kıymayı ilave edip güzelce kavur.

Nurselin Sarıyer Böreği
-Tuz ve karabiberini ilave edip biraz karıştırdıktan sonra harç işi tamamdır.

İç Harç Yapılışı

-Süt, sıvı yağ ve yumurtayı (Beyazı Dahil) güzelce çırp. (İç ve Üst Harç için)

Böreğin Sarılması

-Yufkayı aç,
-Yapılan harçtan kepçe yardımıyla bir miktar harç döküp 3 tarafını ıslayacak şekilde katlayıp aç,
Nurselin Sarıyer Böreği
-Yufkayı yarın üstüne atarak iç harcı üzerine koy,
Nurselin Sarıyer Böreği
Nurselin Sarıyer Böreği
-Harcı yaydırıp rulo şeklinde katla,
-Resimdeki şekli verip harcı üzerine sürüp fırına ver.
Nurselin Sarıyer Böreği
Nurselin Sarıyer Böreği
-Fırın 175 derece olacak ve üstü kızarıncaya kadar pişecek,
Nurselin Sarıyer Böreği
(KESİNLİKLE MİDE YANMASI VEYA KAYNAMASI YAPMIYOR)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atletizm Nedir? Kuralları Ve Dalları Nelerdir? Hakkında Bilgi

İlişkinin Uzun Sürmesi İçin Ne Yapılmalı ?

Su Balesi Nedir? Nasıl Yapılır? Teknikleri Ve Kuralları Hakkında Bilgi