Nursel’in Sarıyer Böreği
Merhabalar, Bugün Sosyete Kadınlar okurlarına kendime özgü sarıyer böreğimin tarifini sizler için paylaşacağım 
(KESİNLİKLE MİDE YANMASI VEYA KAYNAMASI YAPMIYOR)
NURSEL’İN SARIYER BÖREĞİ:
Malzemeler;
-250 gram kıyma,
-1 kilogram soğan,
-6 adet yufka
-tuz,karabiber
İç Harç İçin;
-1 su bardağı süt,
-yarım su bardağı sıvı yağ,
-2 yumurta
YAPILIŞI ;
-Soğanları soy ve rondodan geçir.
-Tavada soğanlar suyunu çekene kadar bir müddet pişir.
-Sonra sıvı yağ koyup biraz kavur.
-Kıymayı ilave edip güzelce kavur.
-Tuz ve karabiberini ilave edip biraz karıştırdıktan sonra harç işi tamamdır.
İç Harç Yapılışı
-Süt, sıvı yağ ve yumurtayı (Beyazı Dahil) güzelce çırp. (İç ve Üst Harç için)
Böreğin Sarılması
-Yufkayı aç,
-Yapılan harçtan kepçe yardımıyla bir miktar harç döküp 3 tarafını ıslayacak şekilde katlayıp aç,

-Yufkayı yarın üstüne atarak iç harcı üzerine koy,
-Harcı yaydırıp rulo şeklinde katla,
-Resimdeki şekli verip harcı üzerine sürüp fırına ver.
-Fırın 175 derece olacak ve üstü kızarıncaya kadar pişecek,
(KESİNLİKLE MİDE YANMASI VEYA KAYNAMASI YAPMIYOR)
Yorumlar
Yorum Gönder