İş yerinde başarılı olmak için 10 tüyo

Çok sayıda kişiyle aynı iş yerinde çalışıyorsunuz, işinizin en iyisi olmak istiyorsanız dikkate almanız gereken noktalar var. Önceliğiniz kendinize huzurlu ve mutlu bir çalışma ortamı yaratmak, başarı sizi bulacaktır. İş yerinde başarılı olmak için yapmanız gerekenler…

1. İşinizi sevin

Herkes sevdiği işi yapmak ister, ama bu yönde atım atmaya cesaretiniz yoksa görev aldığınız kurumdaki işinizi sevmeyi deneyin. Her gün bu işten ne kadar nefret ettiğinizi söylemek yerine çalıştığınız şirketin ve pozisyonunuzun artılarını düşünmeyi deneyin.

2. Yapılacaklar listesi hazırlayın

Her sabah, gün içinde yapmanız gereken işlerin listesini çıkarın ve bu programa uymaya özen gösterin. Gün sonunda listenizi kontrol edip ne çok iş başardığınızı görmek sizi motive edecektir.

3. Değerli bir akıl hocası edinin

İş yerinde size örnek olan, zorlandığınız noktada eğiten, ilham kaynağı bir patron ya da çalışma arkadaşına sahip olmaya bakın. Düştüğünüz anda hızlıca toparlanmanızı garantiye alırsınız.

4. Yöneticinizin satır aralarını okuyun

Konuşmasının nereye varacağını daha cümleye başladığında bilin. İyi bir gözlemci olun ve onun işini kolaylaştırın.

5. Stresinizi yönetin

Hangi sektörde çalıştığınızın bir önemi yok, stres tüm iş kolları içinde var. Hatta bazı anketler iş hayatındaki stresin başarıyı tetiklediğini ortaya koyuyor. Ama kontrolünün sizde olması gerekiyor. Stres; dikkat dağınıklığı, motivasyon düşmesi gibi sorunlara neden oluyor. İş stresinin sizi ele geçirip motivasyonunuzu düşürmemesi için planlı çalışın, kısa molalar verin ve derdin derin nefes alın…

6 Sorunlarınızı işe yansıtmayın

Herkesin kötü bir gün geçirebilir. Ancak sorunlarınızı işinize yansıtmamaya özen gösterin, hiçbir zaman çekilmez biri olmayın. En kötü gününüz de bile ılımlı tavrınızı kaybetmeyin. Unutmayın, kimse kendini kontrol edemeyen bir iş arkadaşı ya da yöneticiyle çalışmak istemez.

7. Kısa molalar verin

Masa başı iş yapan kişilerin ortalama odaklanma süresi 20 ila 40 dakika arasında olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. Bu nedenle daha çok çalışmış olmak için mola sürelerinizi atlamayın. Kendinize ve beyninize zaman tanımak için küçük molalar verin, bu daha verimli çalışmanızı sağlayacaktır.

8. Görevlerinizi tamamlayın

Size verilen görevleri ertelemeden eksiksiz tamamlayın. Çalışma ortamındaki herkesin, siz işin içindeyseniz o konunun vaktinde teslim edeceğini düşünmesini sağlayın ve bu imajınızı hep koruyun.

9. Teşekkür etmeyi unutmayın

Tüm çalışma arkadaşlarınızı sevmek zorunda değilsiniz belki, ama saygı duymak zorundasınız. Çünkü en iyi çalışma ortamları, insanların birbirine saygı duydukları yerlerdir. İş yerinde bir arkadaşınıza teşekkür etmek, sizin mutluluğunuzu arttıracağı gibi iş arkadaşlarınız üzerindeki etkinizi de pozitif yönde değiştirecektir.

10. İş yerinden ayrılırken gülümseyin

İş yerinden ayrılırken gülümseyerek, kendinize psikolojik destek verin. İş yerinizde mutlu olduğunuzu, ertesi gün oraya mutlulukla geleceğinizi, çevrenizdekilere ve kendinize gösterin. Başarılı insanlar, gün sonunda olumlu bir izlenim bırakır ve bu izlenim onların başarısına katkıda bulunur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atletizm Nedir? Kuralları Ve Dalları Nelerdir? Hakkında Bilgi

Röportaj Nedir, Çeşitleri ve Kısa Röportaj Örnekleri

Su Balesi Nedir? Nasıl Yapılır? Teknikleri Ve Kuralları Hakkında Bilgi